wysoka jakość kaw pelliniCelem Pellini jest zagwarantowanie swoim konsumentom najwyższej jakości kawy o niepowtarzalnym smaku.

Stałą i wysoką jakość oferowanej do sprzedaży kawy Pellini utrzymuje dzięki:

  • sprawdzonym przez lata metodom selekcjonowania plantacji kawy,
  • odpowiedniej technice wypalania kawy, różnej dla każdej z marek,
  • ciągłej kontroli wszystkich etapów przetwarzania ziaren w finalny produkt, z wykorzystaniem zaawansowanej technologii,
  • testowaniu pakowanej kawy przez zespół ekspertów celem zapewnienia najwyższej jakości i smaku.

SELEKCJA PLANTACJI KAWY.

Firma Pellini posiada wykwalifikowany zespół ekspertów, którzy systematycznie wybierają odpowiednie plantacje kawy. Następnie ziarna kawy są selekcjonowane bezpośrednio w kraju pochodzenia.

TEST PANELOWY.

Test panelowy jest to restrykcyjna metoda analizowania produktu w sposób ciągły, przez cały cykl produkcyjny.

Firma Pellini jest jedną z niewielu we Włoszech, która stosuje test panelowy w trakcie produkcji kawy.

PLANOWANIE I KONTROLA.

Firma Pellini w ramach planowania i kontroli wykorzystuje System Realizacji Produkcji (ang. Manufacturing Execution System, MES). System ten umożliwia efektywne zbieranie informacji w czasie rzeczywistym wprost ze stanowisk produkcyjnych i ich transfer na obszar biznesowy.